De Ridder Van Musena logo

[wpml_language_selector_widget]

De Ridder Van Musena

Over ons

Brasserie De Ridder van Musena in Muizen was lang een van de gevestigde waarden onder de restaurants in en rond Mechelen. De laatste jaren ging de reputatie van de zaak erop achteruit toen de kwaliteit merkbaar daalde. Nu, onder nieuwe eigenaar en uitbater Hokkwan Liu uit Mechelen, keert De Ridder van Musena terug naar die betere tijden. Verse kwaliteitsproducten, steeds à la minute bereid.

Hokkwan is niet aan zijn proefstuk toe in de restaurantwereld. Hij kreeg het metier met de paplepel ingegeven. Zijn ouders waren jarenlang de uitbaters van het Chinese restaurant Golden House dicht bij de Grote Markt van Mechelen, een van de oudste restaurants van de stad. In 1998 nam hij de zaak over van zijn ouders.

Golden House bleef een succesvol restaurant, en is tot op vandaag eigendom van de familie. Maar de wens om een eigen zaak van de grond af op te bouwen, bleek voor Hokkwan een niet te stillen honger. Langsgarden in Hever en het restaurant van de Kampenhoutse golfclub waren de eerste zaken die hij van bij het begin zelf runde en opbouwde. Nu wil hij De Ridder van Musena in ere herstellen met een doorstart die de balans zoekt tussen traditie en vernieuwing.

De Ridder van Musena - Brasserie-Restaurant - Muizen (Mechelen)
De Ridder van Musena - Brasserie-Restaurant - Muizen (Mechelen)

Uit respect voor de geschiedenis van de brasserie behield hij de naam. De Ridder van Musena, met zijn bijna idyllische ligging aan de Dijle, is immers in het collectieve geheugen gegrift van menig Mechelaar en de meeste Muizenaars.
Om de kwaliteit opnieuw naar het niveau van weleer te tillen, ging er een grove borstel door de keuken. Alle toestellen en andere uitrusting werden vernieuwd. Een nieuw team met een nieuwe focus trad aan. Het interieur en alle meubilair kregen een grondige opknapbeurt.

Ook het aanbod werd onder handen genomen. Hokkwan brengt de Europese en Aziatische cultuur samen op één menu. Klassieke brasseriegerechten als steak-friet en spaghetti bolognaise staan er naast Chinese en Thaise specialiteiten als dim-sum, loempia’s, Bami Goreng en gelakte eend. Een regelmatig wijzigend suggestiebord vult het menu aan.
De rijke ervaring die Hokkwan opdeed in diverse keukens met diverse stijlen laten hem toe u dit eclectische menu voor te schotelen als een smakelijk geheel.

Welkom in de nieuwe Ridder van Musena.

De-Ridder-Van-Musena-Muizen--banner-(2)

Reserveren

Wij zijn niet zoals de grote brasserieën en restaurants waar zoveel mogelijk mensen in de ruimte worden gepropt.
Onze huiselijke gezelligheid is een van onze troeven.
Het maakt het echter ook sterk aangewezen om te reserveren, ook voor het terras. Zeker in het weekend zijn de plaatsen gegeerd!
Salades en pasta's zijn enkel verkrijgbaar van 12u tot 14.30u, snacks van 15 tot 18u. Buiten deze uren, gelieve uw bestelling door te geven bij uw reservatie.
Voor een tafel vanaf 4 personen, vragen wij u niet meer dan 3 verschillende gerechten te bestellen.

U kan telefonisch reserveren op het nummer
0468 163 398